About the author : Lilian

Parttime in loondienst en fulltime zzp’er. Zo werk ik. En dat resulteert in een vol programma dat er iedere week weer anders uit ziet. Met mij werken er nog ca. 230.000 mensen als zzp’er en als werknemer. Van deze combinatie van werkzaamheden is – naar gelang je eigen voorkeuren – van alles te vinden. Maar mij biedt het een aantal unique buying reasons. En ik pas daarmee blijkbaar precies in het profiel dat naar voren komt in een CBS onderzoek van najaar 2017. (Zie de laatste alinea.)

De professionele keuken

Met stip staat voor mij op nummer één: het mogen werken in meer dan één keuken. Dat geeft afwisselende gerechten. Maar het biedt ook afwisselende keukenbrigades en klanten én zelfs afwisseling in de manier waarop je één en hetzelfde recept bereidt. Dat verruimt mijn smaak en blik aanzienlijk. Afwisseling en ontwikkeling dus. En dat smaakt altijd naar meer!

Hectisch maar autonoom

Een andere drijfveer om mijn werkweken zo in te delen, is dat het een grote mate aan autonomie biedt. Ja er is structureel van alle kanten vraag naar tijd in mijn agenda en dus druk op mijn agenda. Dat vraagt planning en flexibiliteit. Maar het is me eigenlijk nog nooit gebeurd dat er op twee plaatsen tegelijk brand uitbreekt. Bovendien werken in mijn sector de meeste professionals plaats- en tijd ongebonden en is niets zo veranderlijk als ‘De Agenda’. Dus met een beetje goede wil en vooral goed vooruit denken, zijn alle vragen en wensen prima te combineren. En kan ik de regie blijven voeren over mijn werkend en privé leven.

Werkweek

Overduidelijk. Als je zo werkt, moet je een lange werkweek niet schuwen. Dagelijks zijn er drie dagdelen die professioneel meedoen. Anderzijds: als de zon schijnt en het werk het toelaat – het meeste is belangrijk maar niet alles is altijd urgent – ben ik ook buiten te vinden voor een ritje op Mijn Enorm Gave Wielrenfiets.

En druk als werknemer, als zzp’er of privé: er is al-tijd tijd voor een goed gesprek met een bak koffie! Dus neem vooral contact op.

CBS september 2017: Sterke groei combi zzp’er-werknemers

“Zzp’ers die ook als werknemer werken, zijn in opmars. Bijna de helft van de combi zzp’er-werknemers kiest voor deze combinatie vanwege de afwisseling van de werkzaamheden en de contacten of om zich op meerdere gebieden te kunnen ontwikkelen. Bij een derde spelen financiële aspecten een rol. Combi zzp’er-werknemers zijn gemiddeld jonger dan alleen-zzp’ers. Iets meer dan de helft van hen heeft een hoog onderwijsniveau. Ze werken als zzp’er bij uitstek in de dienstensector, veel minder dikwijls zijn ze te vinden in de bouw, de industrie of de landbouw. Het vaakst zijn ze aan de slag in de specialistische zakelijke dienstverlening, de gezondheids- en welzijnszorg en het onderwijs. Hun inkomen ligt gemiddeld beduidend hoger dan dat van zzp’ers die volledig als zzp’er werken, daar staat wel een iets langere werkweek tegenover.” Lees verder CBS

About the author : Lilian

Leave A Comment